e-posta

trendpinari@gmail.com

3 Eylül 2010 Cuma

A'dan Z'ye 2010-2011 Sonbahar-Kış Modası

ASKERİ
Asker yeşili, apoletler, postallar, parkalar ve kamuflaj deseni.. Seçin, beğenin, giyin..


BALIKÇI KAZAK
Rengarenk, yumuşacık kaşmir, ya da sımsıcak yün.. Soğuk havaların düşmanı, eski dost yeniden aramızda..


CAMEL
Normalde çoğu kişinin pek de çok sevmediği camel rengi (devetüyü de denilebilir) bir çok tasarımcının ve ünlü markaların koleksiyonunda yer alıyor bu kış..Maviyle, kahveyle, siyahla, kremle hatta bu sezonun hiti olan kırmızıyla kombinleyebilirsiniz..

ÇORAPLAR
 Rengarenk, uzun, kısa, cicili bicili, maskülen ya da siz nasıl isterseniz.. Bu kış kısa eteklerin altında, kısa botların içinde soket ya da dizüstü çoraplara sık sık rastlayacağız..


DANTEL
 Biz onu çok sevdik diye bu kış da bizi terk etmedi.. Özellikle koleksiyonlardaki gece elbiseleri harika! Ayrıca dantel bu kış çizmelere bile bulaşmış..


EKOSE
 Gömlekler, fularlar, çantalar, pantolonlar, etekler.. Hangisini tercih ederseniz edin, düz renklerle kombinleyin.. Ekosenin lideri bu yıl da yine ve tabii ki Burberry..


FULAR
 Annelerimizin biz üşümeyelim diye ördüğü atkılar yerlerini çoktan fularlara bıraktı bile.. Yünlü çeşitlerine bu kış yine çokça rastlayacağız.. Benim favorim Gucci ve Hermes..


GEOMETRİK DESEN
 Zıt renklerle veya uyumlu renklerle birbiri içine geçmiş üçgenler, kareler, dikdörtgenler.. Düz renklerle tercih edin..


HİPPİ
 Çiçek desenli kumaşlar yaz sezonunda olduğu gibi kış sezonunda da yine bizimle.. Jean eteklerle kombinleyebileceğiniz gömlekler, büstiyerler, soluk kış renklerine sıcaklık katabileceğiniz fularlar, çantalar, bilezikler.. Çiçek açalım bu kış..


IŞIK OYUNLARI
 Capcanlı turuncu, kıpır kıpır pembe ve daha bir çoğu.. Ne bunlar diyorsanız bu kışın far renkleri.. Pastel renklerle birlikte gölgeli olarak ya da tek başlarına en canlı renkleri bu kış rahat rahat kullanabilirsiniz..


İNCE BEL 
Kemerler yine pantolonları terk etti ve gömleklerle kazaklarla flört ediyor bu kış.. Kıyafetinizle zıt renklerde olsun da ince ya da kalın farketmez..


JEAN
 Bizi ölene kadar terk etmeyecek.. Bu sezon özellikle jean gömlek almanızı tavsiye ediyorum.. Pantolonlarda ise bol paça veya şalvar modeline sık rastlayacağız..


KABAN
 Öyle güzel, öyle farklı tasarımlar var ki bu sezon.. Ama ekoseler, desenliler değil; bu sezonun hitleri tek renk kabanlar.. Sıcacık bir kış için tek yapmanız gereken hemen bir tane edinmek..


LEOPAR
 Hiç kuşkusuz modası geçmeyecek, eskimeyecek bir hit.. Kıyafetlerde ve aksesuarlarda her parçaya el atmış durumda.. Ama benim favorim Bershka'nın koleksiyonundaki kısa yağmurluk-mont..


MAVİ
 Kahvelerle camella çok güzel bir uyumu var.. Mutlaka bu kış denenmeli..


NEON
 Parlak renklere rastladıkça kışın geldiğine inanamıyoruz bir türlü, farkındayım.. Neon renklerdeki ojeler favorim ama fularlarla ve tşörtlerle de desteklenmesi tavsiyem..


ORTA BOY
 Uzun etekleri oldum olası sevmemişimdir, kısalara da yazları yer verebiliyordum dolabımda.. Ama bu kış etekler ne mini ne maksi.. Dizaltı ve çok güzeller.. Plileri de cabası.. Uzun çizmeler ve dar balıkçılarla bu kış nostalji rüzgarları esecek..


ÖRGÜ
 Kazaklar ama ince değil kalın örgü kazaklar.. Herkes annesinin anneannesinin dolabını bi karıştırsın derim.. Belinize incecik, şirin bir kemer takmayı da unutmayın..


PANTOLON
 Pantolonlar da bu sezon zamanda yolculuğa çıkarıyor bizi.. Yüksek belli, şalvar modelli, bol paçalı, dar paçalı, skinny, sigaret.. hangisini giyerseniz giyin, kısa botları unutmayın..

RENGARENK
 Sıkı durun bu sezonun moda renklerini açıklıyorum: mor, gri, sarı, kırmızı, ve tabii ki camel..


SAATLER
 Ama sıradan saatler değil; neon renkli plastik saatler.. Hesaplısı için Swatch'a, biraz daha bütçe ayırabiliyorsanız ToyWatch'a..


ŞALVAR
 Metropollerde boy göstermeye başladı bile.. Ama üst kısmı çok da bol olmayacak, paçalara da dikkat: bileklerinizi sarmalı..


TOPUK PROBLEMİ
 Bu kış bu problemi de raflara kaldırıyoruz.. Yürüyemediğimiz, acı çektiğimiz, rahatlamak istediğimiz zamanlarda topuklulara tırmanmaya bir son verebiliyoruz veya ben bugün biraz daha çekici görünmek istiyorum diye düşündüğümüzde babetlere bye bye çekip boyumuzu da uzatabiliyoruz..
Kolej tipi babetler, maskülen ayakkabılar, binici çizmeler.. Topuklularımdan vazgeçmem diyorsanız da süper stilettolar var koleksiyonlarda.. Yalnız uyarayım sivri burun veri döndü.. Bu yılın "it shoes"u olmaya aday: Louis Vuitton..


UZUN SAÇ
 Hemen Victoria modundan sıyrılıp saçlarınızı uzatmaya başlasanız iyi edersiniz.. Merak etmeyin masraflı da olmayacak çünkü bu kış föne ara veriyoruz.. Köpük veya jöleyle ıslak görünüme kavuşturduğumuz saçlarımız veya ellerimizle şöyle bir şekil verip çıktığımız saçlarımız bu sezon moda..

ÜSTÜNÜZE ALIN
 Hemen tasarım harikası bir panço edinin ki mevsim geçişinde, hafif ürperdiğiniz ama çok da üşümediğiniz akşamlarda da şıklığınızdan bahsettirin..


VARLA YOK ARASI
 Bütün yaz fondotenlerimizi bir kenara ayırıp devam ettik yaz makyajı yolumuza.. Şimdi kış geliyor ama üzgünüm bir süre daha böyle ayrı kalacağız.. Bu sene renk farkı yok.. Kesinlikle fondotensiz çıkmam diyenlerdenseniz renksiz bir bazı nemlendirilmiş cildinize uyguladıktan sonra çok ince bir pudra geçin fırçayla; işte size kusursuz ve doğal bir güzellik..


YELEK
 Bu kış da gömleklerimizin, balıkçı kazaklarımızın üzerinde ama gitgide çeşitleniyor.. Bence bu kış herkesin kürklü ve kemerli bir yeleği olmalı.. Çevreci bir yaklaşımla lütfen imitasyon olanlarını seçin..


ZİNCİR
 Kıyafetlerimizin üzerinde, boynumuzda, çizmelerimizde, mantolarımızda veya çantalarımızın sapında .. Mutlaka bir yerde olmalı..

Hiç yorum yok: