e-posta

trendpinari@gmail.com

14 Ocak 2011 Cuma

SS11 Sezon Trendleri!

İlk söylemek istediğim bu yazın rengi TURUNCU! İtiraf edeyim nefret ederdim, sadece geçen yıldan bi Missioni elbisemde desenin arasında birazcık turuncu vardı, onun dışında hayatımda kullanmadım ama bu yaz tabuları yıkıyoruz sanırım.. Yazın diğer renkleri pudra, ten, nar çiçeği, petrol, ekru, krem, bej, somon.. Daha sonra, Mayıs Haziran geldiğinde biraz daha çeşitlenir renklenir sanıyorum..


Sezonun en büyük hiti Beyzbol ceketleri olacak sanırım.. Isabel Marant'ın tasarladığı, resimdeki beyzbol ceketi, moda haftalarında dikkatleri üzerine çekti ve çok konuşuldu..


Baskılar, desenler sezona damgasını vuracak.. Prada'nın muzları, Stella McCartney'nin limonları, Wunderkind ve Anna Sui'nin kirazları reytingleri toplayanlar.. Stella ve Wunderkind dijital baskı tekniğiyle bu kategoride bir adım öndeler fakat Stella'nın simetrik baskıları sayesinde arayı açacağa benziyor..


Uçuş uçuş ipek ve tabii ki desenli maxi elbiseler de sezonun hitlerinden.. Mathew Williamson desen konusunda bu sezona damgasını vurdu! Storyboardunda ıssız adada terk edilmiş bir kızın hikayesi olduğunu söyleyen Williamson, bu sezon öne çıkanlardan..


Platform ve kalın topuklu ayakkabılar, dolgu hasır topuklar bu yaz ayakkabı modasının öne çıkan parçaları.. Platform ve kalın topukluları İspanyol paça pantolonlarla (ki bu yazın da trendi bu pantolonlar), dolgu ve hasır topukluları da midi ve maxi eteklerinizle kombinleyin! Ayrıca Louboutin klasiği 100mm çivi topuklar da kırmızı tabanlı kırmızı ayakkabısıyla arzu nesnesi olma yolunda!



"Motorcycle Jackets" bu sezon da tırmanışını sürdürüyor.. Sezon başında, mevsim geçişinde
mini ve maxi elbiselerinizle kombinleyin, hem üşütmeyin hem de trendy olun!


Midi ve maxi etekler kıştan yaza geçerken değişmeyen trendlerden.. Sezon başında kısa merserize kazaklar ortaya çıkıyor ve midi eteklerle kombinlenmesi gereken en uyumlu parçalar onlar..


Takılarda quartz çılgınlığı başlıyor, çok asil bir taş olan quartz sezon renkleriyle en uyumlu takılarda yerini alıyor..


Shopping Bags diye bilinen kumaş veya plastik, düz çantalar artık sadece alışverişte değil, sürekli yanımızda olacaklar..


Yıldız desen olarak, işleme olarak, takılarda, kıyafetlerde, baskılarda tekrar trend oluyor..


Beyaz tşört de bu sezonun hitlerinden! Çok kolay uygulanacak bir trend.. Jeanlerinizle askılı beyazları, eteklerinizle v yakalı kısa kollu olanlarını, ceketlerinizin içine bisiklet yakalı beyazları giyebilirsiniz..

"Küçük Siyah Elbise" yerini "Uzun Siyah Elbise"ye bırakıyor.. Yüksek topuklarla giyilmeli, hava da soğuksa deri montlar alınmadan çıkılmasın!


Louis Vuitton vintage elbiseleri, pastel ayakkabı ve çantalarıyla kalbimizi fethetti.. Lookbook çekimlerine de bayıldık! Annelerinizin, anneannelerinizin dolaplarını karıştırmaya başlayın çünkü bu yaz Vintage Yaz'ı olma yolunda ilerliyor.. Elbiselerinizle uyumlu saç bantlarını unutmayın!


Marin her ilkbahar/yaz sezonunda trend oluyor ama pek kullanılmıyor.. Sıkıldık mı ne :)) Bakalım bu sezon kullananları görecek miyiz.. Gerçi farklı yorumlanmış, hoş tasarımlar da yok değil..


Karıştırmaya devam! Renkleri desenleri ve trendleri birbiriyle harmanlıyoruz.. "Yani bluzum çizgili ayakkabılarım leoparlı olmaz" ya da "kırmızı ceketle mor ayakkabı giyilir mi" demiyoruz, cesaretli olup karıştırıyoruz!

Bu yaz enine çizgiler yine var fakat biraz farklı; çizgi kalınlıkları değişken, renkler 2'den 6-7ye çıkıyor.. Ve çizgililer basic olmaktan çıkıyor, daha çekici kesimlerle geliyor!


Black Swan hayatımıza girdi ama ben makyajının yaza pek uygun olduğunu düşünmüyorum, o yüzden bu sezon Black Swan'dan pisi pisileri, tütüleri ve babetleri alıyoruz ama ten rengine boyuyoruz!

Saçlarda volume daha dikkat çekiyor.. Tam da ben kestirmişken hatta daha da kısa kestirmeyi düşünürken :(  Bu yaz bu trendlerle gidecek saç modeli bence de bu! Trendi olmalıyım diyorsanız saçlarınızı uzatmaya bakın, ben de yakında volumlü saçlarla ilgili bir post hazırlayacağım.. Nasıl yapılır, neler kullanılır haberdar olacaksınız!


!!!TO BE CONTINUED!!!

2 yorum:

rebeltakipte dedi ki...

bol desenli ve renkli bir ilkbahar/yaz bizi bekliyor

izlemedeyim,yeni bloğuma beklerim

http://rebeltakipte.blogspot.com/

Stil Direktoru dedi ki...

pembe mor ayakya bayıldım ama karmaşık desenli elbiseleri sevmiyorum kuzu