e-posta

trendpinari@gmail.com

24 Ocak 2011 Pazartesi

ses-seda/ Stili ve Gardrobu

2. konuğum ses-seda blogunun sahibi Seda.. Bir sosyolog blog yazmaya karar verdiğinde bence modayı akımlarını, stilleri, en yeni trendleri yazması kaçınılmaz.. Hepimiz bunlarla yaşıyor, bunlarla kendimizi ifade ediyoruz.. Seda hareketli ve çok yönlü düşünen biri.. Okurken sanki çok iyi bi PR'ın kaleminden bir tanıtım bir reklam okuyormuşum gibi hissediyorum.. Sanki blog değil de bir dergi reklamı okuyorum.. Cümleleri çok hoş ve blogu ilk keşiflerimden.. Bu arada, anonim olmak adına blogunda kombin paylaşmadığını, internet üzerinde yazarlık yaptığı her türlü platformda da anonim olduğunu, bu yüzden fotoğraf göndermediğini de açıklamış.. Cevapları çok renkli, bunlar da bize yeter diyorum :))


1) Giysilerimi tarzlarına ve/veya renklerine göre düzenliyorum.
2) Hiç giymememe rağmen dolabımda hala yelek bulunmakta.
3) Karakterimi en iyi tanımlayan giysi pantolon ile yapılan kombinler. çünkü kendimi daha güçlü, feminen ve etkili hissediyorum. Günümüz çalışan şehirli kadınının klasik maskülen eğilimi işte.
4) Giyim konusunda beni en çok etkileyen insan annem, çünkü kadında inanılmaz bir hava var. Resmen yakıştırıyor! Giovanna Battaglia’yı da anmadan olmaz tabii:)
5) Eğer birinin gardırobundan bir şey aşıracak olsaydım bu Anna Dello Russo veya zıttı ile Jennifer Aniston olurdu.
6) Alışveriş yapmayı en sevdiğim mağazalar internet!, BSSD, Beymen, Retry, Harvey Nichols, Zara, Nişantaşı Topshop. Çünkü ya kıyafetlerin dizilişi, sunumuyla ya da beni özel hissettirmeleri ile artı puan. BSSD ve Retry da tabii ki akıllı alışverişin yegane yolu!
Mango sevmeyenlerdenim mesela, sadece belki Cadde’deki Mango olabilir!
7) Hayat boyu tek bir tasarımcının giysilerini giyseydim eğer bu kendi ürünlerim olurdu, çünkü bu soruya cevabım indirgenemeyecek kadar dolu! Madem tek bir cevap olacak, esinlenme ve yaratıcılığın sınırlarını kendim için seve seve zorlardım.
8) Benim stilim eklektik, ruh halimle direk alakalı ve benimle bütünleşebilen, üzerimde sakil durmayan, giydiğimi iyi taşıdığımı hissettiğim bir stil.
9) Alışveriş stilim ise hızlı ve öfkesiz!
10) İşlediğim en büyük moda suçu, henüz işlemediğim.
11) Lisedeyken giyim tarzım: lise 1’den sonra kendimi ifade etmeye başladım.
12) Giyinirken sessizliği dinlemeyi severim.
13) Bana göre stil bir nevi common sense ve yedinci his. Çünkü bir sigara yakışta, güneşe bakışta, ıslık çalışta, film izlerken bağdaş kuruşta bile bir stil var!
14) Yanıma güneş gözlüklerimi almadan asla çıkmam.
15) Çantamda mutlaka güneş gözlüklerim, M.A.C. engraved göz kalemim, güneş koruyucum, kredi kartım ve ehliyetim bulunur.
16) Akşam çıkarken mutlaka eşime sorarım,  ama yine de kendi bildiği yaparım!
17) Dünyanın top trendi de olsa asla ………………………………………… giymem / takmam! OOPS! Bu soruya cevap veremiyorum. Üretimin, tasarımın, objelerin, endüstriyel tasarımın.. fonksiyonelliğin top noktasındayız gibi görünüyor ama değil. Daha keşfedecek onca şey var!
18) Siyah benim için iyi gün dostu, kötü gün dostu, gizemin ve asaletin rengi. Ama herkes gibi kaçışın rengi değil. En kilo aldığım dönemde bile sevdiğim için giydim, kaçmak için değil!
19) Beyaz benim için esmerliğimi tamamlayan, yüzümü aydınlatan, üzerine tuval gibi resim çizme hevesiyle renklerle özgürce kombinleyebildiğim, enteresan şekilde içinde kendimi özgür hissettiğim bir renk.
20) Renkler benim için içimdekiler!

5 yorum:

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

hakkımda yazdıklarınla çok mutlu ettin!
çok ama çok teşekkür ederim.
konuk olmak benim için bi keyifti kesinlikle:)

..trend Pınar'ı.. dedi ki...

rica ederim, benim için de büyük keyif oldu. Samimi cevapların ve ricamı geri çevirmediğin için ben teşekkür ederim..

Guz dedi ki...

cok guzel olmus :)

Elif UYSAL dedi ki...

:)Süper cevaplar:)Sedacığım farkını koydu yine ortaya:)

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

Missy ve pride, çok incesiniz:) çok teşekkür ederiimm!