e-posta

trendpinari@gmail.com

12 Ocak 2011 Çarşamba

Beylere Gardrop Önerileri!

Merhaba,

İlk defa erkeklere dair yazıyorum; gördüklerimizi değil görmek istediklerimizi.. Fotoğraflar Kanka Nerdeyim Ben? blogunun sahibi Can Direkli'ye ait.. Önce tarzını çok beğendiğimden bir kaç fotoğrafını kullanıp, başka fotoğraflara da yer verecektim.. Sonra takım elbise hariç yazdığım her şeye fotoğrafların uyduğunu farkettim ve sadece Can Direkli'ye yer verdim.. Blogunu mutlaka izleyin, ben başladığımdan beri takipçisiyim ve yazılarına bayılıyorum.. Moda, etkinlikler, sergiler, en yeniler için takipte kalın derim! Çok teşekkür ediyorum, fotoğraflar ve desteği için..

Hadi başlayalım!

AYAKKABI

Biliyorum aranızda biz kadınlar gibi ayakkabı hastaları var.. Aynı stil birsürü ayakkabı yerine, her stile uygun 1 çift ayakkabınız mutlaka olsun.. Takım elbiseler için göz alıcı bir klasik, kaba ve kalın tabanlı olmayan bir spor ayakkabı, jeanlerle uyumlu keten veya deri bir çift vs. vs.. Gardrobunuzda hangi stillere yer veriyorsanız, o stillere uygun birer çift ayakkabı kısacası..

GÖMLEK

Üzgünüm beyler, gömlek giyebilmek için fiziksel görünümünüze özen göstermelisiniz.. Düğmelerin arasını açacak bir göbek pek hoş olmuyor.. Kesimler bir gömleği ne ile kombinleyebileceğinizin ipucudur..




Klasik takımlarla manşetli gömlekleri ve göz alıcı kol düğmelerini kullanmalısınız.. Jean ile kareli, desenli veya çizgili gömlekler hoş duruyor ama bu spor kesimli tek renk gömlekleri jean ile kombinleyemeyeceğiniz anlamına gelmiyor.. V yaka kazakların içine Milano yaka gömlekler en uygunu.. Lütfen ama lütfen papyon veya kravat takmıyorsanız, gömleğinizin düğmelerini boğazına kadar iliklemeyin, 2 düğmeniz açık olursa daha hoş görünürsünüz..

PANTOLON

Jean konusunda profesyonel mağazalara gidip oradaki stil danışmanlarıyla birlikte vücudunuza en uygun jean modellerine karar verin ve mutlaka 3 farklı renkte jeaniniz olsun: Siyah, lacivert, mavi.. Bunlar klasikler ama renk konusunda biraz cesur olabilirseniz, daha şık olabilirsiniz..



Eğer iş yaşamınız sizi biraz daha klasik olmaya zorluyorsa kanvası deneyin.. O da yetmezse kumaş pantolonlarınızı gri ve kahve dışında seçin.. Gerçi bu benim fikrim, olduğunuzdan daha yaşlı gösterdiğini düşünüyorum..

CEKET

Her erkeğin gardrobunda bir blazer olmalı! Jean ile, kumaş pantolonla, basic tşörtlerle, gömlekle bir sürü farklı kombin yaratabileceğiniz bir parça.. Lacivert ve beyaz favorilerden.. Armanın modası geçti deniyor ama bence çok asil ve şık!



Ben ceketle pantolonun farklı renklerde olmasından yanayım.. Takım elbise hayatınızda bir zorunluluk değilse; ceket ve pantolonda çeşitlilik diyorum! Ayrıca ceketin içine gömlek+kravat+kazak pek hoşlandığımız bir kombin değil.. Lahana gibi olmak yerine balıkçı/yarım balıkçı bir kazakla desenli ceketlerinizi veya düz ceketlerinizle çizgili gömleklerinizi giyin..

KAZAK

Türk kaslarınız yoksa enine çizgili kazakları içinden herhangi bir renkteki pantolonlarla kombinleyin.. Yukarıda da dediğim gibi düz renk balıkçıları da desenli ceketlerle.. Kalın örgüler pek hoş değil.. Olabildiğince ince trikolar seçilmeli..




Her erkeğin gardrobunda en çok kullandığı 3 renkten yumuşacık kaşmir kazak olmalı..

Bisiklet yaka kazakların içine gömleği pek tavsiye etmiyorum, darağacındaymışsınız gibi görünüyor..

SPOR SPOR SPOR

Eşofman takımları çoktaaaaaann demode oldu bile! O yüzden vücut yapınızla uyumlu eşofman altını seçtiğinizde üzerine bir basic tşört ve fermuarsız bir sweatshirt hem sportif hem de şık olmanızı sağlar.. Spor yapmayıp da sadece rahat takılmak istiyorsanız altına şık ve ince tabanlı bir spor ayakkabı giymelisiniz..

TAKIM ELBİSE

Söylediğim gibi takım elbiseden özel günler dışında pek hoşlanmıyorum ama illa giyecekseniz ve vücudunuz da müsaitse İtalyan kesimi, deyim yerindeyse "jilet" gibi bir takım elbiseye yönelmelisiniz..

Kravat mecburiyeti yoksa yaka içi desenli gömleklerle kombinlemeli ve üst 2 düğmenizi açık bırakmalısınız.. Lacivert ve siyah yönünde yapılan seçimler daha ince ve uzun görünmenizi sağlar.. Ayrıca takım elbiseye çok yakıştırdığım bir aksesuar da mendil, kravat takmadığınızda daha da hoş oluyor..

YAZ

Baskılı renk renk tşörtleri giymekten korkmayın! Jeanle kombinleyin, şortlarla bermudalarla deneyin!

Diz boyu şortlar inanın kısalardan daha çekici duruyor.. Bermudalar da doğru kombinlendiğinde ortaya müthiş görüntüler çıkıyor..



Yaz geldiğinde daha cesur olun ve bugüne kadar denemediğiniz kombinleri ve renkleri deneyin! Paçaları kıvırmakla başlayabilirsiniz mesela!



MONT

Miroğlu kabanları görmek istemiyoruz artık, takım elbise giymiyorsanız kabanlarınızı hemen çöpe gönderin! Çeşitli desenler deneyin, şişme montlardan uzak durun, daha incelere yönelin..



Yine bir erkeğin olmazsa olmaz parçası deri monttur.. Gömlek veya kravatla kombinleyin, yaratıcı olun.. Siyah, kahve, taba, gri.. Hangi rengi seçerseniz seçin, insanları şaşırtın!

AKSESUARLAR

Kravat

Neyle giyeceğinizi düşünmeden ve denemeden almayın, düz renk veya çapraz çizgilileri tercih edin!

Şal-Atkı

Çoğu erkek soğuktan korunmak için atkı takıyorsa takıyor.. Şalı ve atkıyı aksesuar olarak düşünün ve kombinlerinize biraz hava katın!



Saat

Erkekte olmazsa olmazlardan biridir saat.. Metal kayışlar yerine deri kayışları seçmelisiniz.. Kaliteli bir kaç saat alın ve o gün kombininize hangisi uyuyorsa onu takın.. Pembe altın+siyah karışımı bu aralar erkek saatlerinde favorim!

Kol Düğmeleri:

Manşetli gömlek giydiyseniz o gün en çok dikkat çekecek aksesuarınız kol düğmeleriniz olacaktır.. Seçimi çok dikkatli yapmalı ve kombininizin diğer parçalarıyla uyumlu olmasını sağlamalısınız..

Gözlük

Hem bir ihtiyaç hem de şıklığınızın tamamlayıcısıdır.. Etrafta çok sık görmeye başladığınız, moda olan bir gözlüğe saldırmak yerine, bu konuda bilgili satış danışmanlarının yardımıyla yüzünüze en uygun gözlüğü seçin, paraya da kıyın çünkü görünümünüzde çok önemli bir yeri  var.. Ayrıca iyi bir gözlük, gözlerinizin bozulmasını da engeller ;)

Şapka

Bir asalet sembolüdür ve sizi güneşten ya da soğuktan korumaktan çok fazlasıdır.. Değişik şapkalarla kombinlerinizi farklılaştırabilirsiniz..



Kemer

Eskiden ayakkabı ve kemer aynı deriden olmak zorundaydı.. O kural değişeli çok oldu ve sizin de kemerlerde değişikliğe gitmenizin vakti geldi..

Ve son olarak, ben cesurum diyorsanız; broşlar da stilinizin hit parçaları olabilir..

Erkek gardrobunun biz kadınlar gibi çok fazlaseçeneği olmadığı için işin sırrı tarzları birbiriyle karıştırmak.. Mesela gömlek ve kravatla asi görünümlü bir deri mont ve jean'i kombinleyebilirsiniz..

!TO BE CONTINUED!

5 yorum:

canDirekli dedi ki...

Çok teşekkürler :) hem çok güzel bir yazı olmuş hem de benim üzerimden gittiği için bi heyecanlandım resmen! :)

Lola dedi ki...

Kazak onerisini cok basarili buldum - her kimse 10 uzerinden 9.83 veriyorum :)

Stil Direktoru dedi ki...

Yerim Can'ımızı yazmışsın bebeğim emeklerinize tşk ederiz yavrus

Unknown dedi ki...

Twitter'dan yazmışsın ama yoğunluktan şimdi bakabildim.
BB'den blog okumayı sevmiyorum:)

Çok başarılı bir çalışma olmuş.
Can'ın stiline seninde parmaklarına sağlık
:)

Unknown dedi ki...

mention atmışşsın yeni bakabildim

valla erkeklerden bahseden bir bayan olarak bu kadar uzun soluklu bir yazı ile hatırlamıyorum bile uzun zamandır ilk kez karşılaştım..

şahane olmuş tebrik ederim