e-posta

trendpinari@gmail.com

20 Ekim 2010 Çarşamba

İki Fransız El Ele Verirse..

Fransız otomobil markası Citroën ile yine bir Fransız tekstil markası Lacoste güçlerini birleştirmişler ve ortaya bu şirin mi şirin otomobil çıkmış..


İnsanda önce sevimli bir oyuncak hissi uyandıran araba çok hoş detaylara sahip..



Bu tatlı Fransız, Paris Auto Show'un ardından 29 Ekim-7 Kasım 2010 tarihleri arasında İstanbul Otomobil Fuarı’nda sergilenecek..



Biraz da teknik bilgi vereyim: 3 silindirli benzinli motor kullanılmış..

3,45 m uzunluğa, 1,80 m genişliğe, 1,52 m yüksekliğe ve 2,30 dingil mesafesine sahip hatları çok farklı bir otomobille karşı karşıyayız..

Konsept temelde sedefli beyaz, karoseri lacivert grafik formlarla ve aracın volümlerini vurgulayan kenar şeritleriyle canlandırılmış..

Önde kapısı yok ama aracın tasarım özgünlüğünü ön plana çıkaran geniş boşluklar var. Banket üzerine oturmak için aracın içine atlamak yeterli. Eğer bana bu küçük otomobil yetmez sığamam diyorsanız yanılıyorsunuz çünkü daha fazla alana ihtiyaç duyulduğunda arka banket bagaj içine gizleniyor ve spor malzemeleri, çanta vs. taşımak için geniş bir alan açılıyor .

Aracın iç mekânında yaşamı kolaylaştırmak için çok sayıda eşya yerleştirme gözü bulunuyor. İlk bakışta göze çarpmayan bu gözler torpido panelinin iki ucunun altında ve iki banket içinde yer alıyor. Yeşil renkli bir fermuar ile kapanan bu gözler koltukların üzerindeki aynı renkli kenar şeritleriyle uyum gösteriyor.

Beyaz pamuklu pike ile kaplı, LACOSTE markasının ikonu t-shirt örgüsüne gönderme yapan koltukların emniyet kemeri bağlantıları ise tamamen doğal bir şekilde bu t-shirt’lerin V yakalarının şeklini alıyor. Minderler de doğrudan aynı markanın polo yakalarını andıran daha dayanıklı örgülü bir pamuklu döşeme ile kaplı.



KONSEPT; sabit tavan yerine ön cam hizasından başlayarak arka bagaj bölümüne kadar uzayan “T” bar şeklinde bir kemer taşıyor. Bu model için gerçek bir belkemiği oluşturan bu kemerin birkaç işlevi var. Araca binmek ve oturmak için pratik bir tutamak oluşturan “T” bar aynı zamanda yolculara daha geniş bir oturma alanı sunmak üzere pratik bir düzenle tamamlanıyor..

Kendi kendine şişen bir kaput soft top oluşturacak şekilde bu kuşak boyunca açılıyor. Aracın kollarıyla aynı sarı renkte olan bu soft tavan yağmurlu havalarda bile kabin içinin aydınlık olmasını garanti ediyor. İlk bakışta görülmeyen bu sistem aktive edildiğinde şaşırtıcı bir gösteriye dönüşüyor.


Aynı düşünce tarzıyla torpido paneli de otomobilin ekranı haline geliyor. Hız veya dönüş sinyalleri gibi sürüş bilgileri ve diğer mesajlar büyük pikselli görseller şeklinde ekranda görüntüleniyor. İlk video oyun konsollarına gönderme yapan bu son derece naif görüntünün gerisinde en son teknolojiler hayata geçiriliyor.

Sürücü bölümü ile birleşen CITROËN LACOSTE KONSEPT’in iki kollu direksiyon simidi pürüzsüz tasarımı, sadeliği ve büyüklüğü ile şaşırtıyor. Bununla birlikte, ön koltuklara oturmak için yolcuların geçişini kolaylaştırmak üzere direksiyon simidi normal ekseninden ayrılarak torpido paneline dikine dayanabiliyor. Aracın lacivert kasası altına gizlenen farlar ise sadece yandıkları zaman görülüyor.

Daha yakından görmek için 29 Ekim-9Kasım tarihleri arasında CNREXPO Hall 6'ya bir uğrayın derim ;)

Hiç yorum yok: