e-posta

trendpinari@gmail.com

19 Eylül 2010 Pazar

Kırmızı Halı: MTV MUSIC AWARDS

Katty Perry



Şüphesiz gecenin en güzel tasarımlarından biri.. Fakat saçlar tek renk daha hoş görünürdü.. Ayakkabılarda yıldız detayı tamam hoş ama ayakkabı bu süper tasarımla pek uymamış.. Bir eksiklik var sanki.. Daha yüksek topuklu ve sert bir ayakkabı seçmeliydi bence Katy Perry.. Bir bootie mesela.. Ayrıca ayakkabı ve çantasını sarı veya kırmızı seçse 10 puanı kapardı.. Çünkü fazla uyum farkı ortadan kaldırıp, sıradanlaştırıyor.. Yine de Marchesa imzalı bu elbise daha çok konuşulur..


Selena Gomez



Çok iddialı bu elbiseyi doğru kullandığınız aksesuarla ve sıkı bir kombinle harikalar yaratmak için kullanabilirsiniz.. Fakat eğri oturup doğru konuşmak gerek, lameyi o kadar baskın kullanırsanız uzay gemisinden kaçmış gibi görünürsünüz.. Elbise şekil olarak çok hoş fakat kumaştan mı renkten mi bilmiyorum büstiyerle eteğin birleştiği yerde bir potluk, bir olmamışlık var.. Yırtmaç kesiminde de bir hata olmalı ki yırtmaç kendiliğinden açılmalı, elle müdahale olmamalıdır.. Lacivert ağırlıklı işleme ile yüzük gerçekten kurtarıyormuş elbiseyi fakat yetersiz kalmış..Küpeler neredeyse görünmüyor ve elbiseyle malesef aynı renk.. Ayakkabıları ve küpeleri işlemelerle uygun seçse çok zarif bir kombin çıkabilirdi karşımıza fakat dediğim gibi: Selena Gomez uzay gemisinden kaçmış!


Rosario Dawson



Böyle herkesin konuştuğu bir gece için daha fazla özenilmesi gerektiğini düşünüyorum.. Elbise çok sıradan, rengi de çok itici.. Yırtmaç detayı çok kısa, başlamış ve bitmiş.. Göze hiç hoş gelmiyor.. Aynı elbise biraz daha uzun bir yırtmaçla çok farklı görünebilirdi..
Ayakkabılar çok güzel fakat 40 yıl düşünsem bu elbiseyle giymek aklıma gelmezdi sanırım. Belki de daha farklı bir mavi tonuyla hoş durabilirdi ama elbisenin renginde bir gariplik var; sevmedim, sevemedim..
Bu arada biraz aksesuar eksiği var fakat var olanlar hoş.. Saçlar ise çok özensiz.. Toplanıp çıkılmış..
Kısacası olmamış!


Ciara


 

Dantelin zerafeti ve tüylerin uçuş uçuş hareketli hali birleşince ortaya harika bir elbise çıkmış.. Givenchy imzalı elbisede yırtmaç tam yerinde ve etek kısmının aşağıya doğru degrade açılması da elbiseye ayrı bir hava katmış. Küpe ve bilezik de uyumlu fakat gözümü tırmalayan ayakkabılar.. Bu kadar güzel bir elbise böyle tamamlanmamalıydı. Renk akıllıca seçilmiş ama şekilde bir yetersizlik var..


Ashley Greene



Siyah ve beyazın muhteşem uyumu.. Fiyonk detayı.. Dantel.. Her şey çok güzel fakat 1) Elbisenin üst kısmı biraz dar gelmiş, taşmalara sebep olmuş, 2) Küpeler bilezikle ve kıyafetle uyumlu ama daha uzun olmalı, straplezi vurgulamalıydı, 3) Yine söylüyorum biraz renk katıp farklılık yaratmalıydı çünkü siyah ve beyaz pek dikkat çekici renkler değil..


Teri Seymour



İşte anlatmaya çalıştığım, renk katmak dediğim bu.. Siyah küçük elbise.. Her kadının sahip olması gereken, ani davetlerde kurtarıcımız olan o parça.. Elbise dümdüz değil, cep ve dikiş detaylarıyla hareketlendirilmiş.. Ayakkabılar bordo siyah ve dore.. Zımba detayları harika.. Ve bununla uyumlu çanta..Dore detayını vurgulayan çantanın çerçevesi ve bileklik.. Bakınca sade, ama çok hoş bir kombin olmuş.. Saçlar da dengeyi sağlamış.. Tek kusuru siyah ojeler, bordo olmalıydı..


Ke$ha



Kürk detayı bu havalar için pek uygun olmamış, saç örgüsü hoş durmuş ama en en fazla dirsek hizasında bitmeliydi.. Çok fazla uzun ve elbiseden öne geçiyor.. Yüzük renkli yani seçim hoş ama bu kadarla kalmamalıydı.. Zincir detayları, dikişler ve kumaş da hoş..Ojeler pırıl pırıl fakat tırnakların kısalığından kendini gösterememiş.. Yani kurtarmış mı? Hayır..


Audrina Patridge



Gözlerim yoruldu nereye bakacağımı şaşırdım.. Zaten ışıl ışıl bir gecede disco topu gibi gezmeye pek anlam veremiyorum.. Böyle parıltılı bir elbise ancak sade aksesuarlarla dengelenebilirdi.. Fakat bu kombinasyondaki tek sade aksesuar çanta.. O da diğerlerinin yanında sönük kalmış, neredeyse görünmüyor.. Kemer, elbisenin üzerindeki iri taşlar, ayakkabılar, bilezikler.. Saçlar havalı ve hoş duruyor, kombinasyona renk katan sadece onlar.. Ama katlandırılma vakitleri çoktan gelmiş..


Lo Bosworth



Altın sarısı, tek omuzlu elbise hem vintage hem de modern modaya çok uygun.. Elbisedeki kahve küçük detayı farkettiyseniz siz de benimle aynı fikirdesinizdir eminim; ayakkabılar kahverengi olmalıydı.. Saçların üst kısmı biraz şekilsiz fakat küpeler elbiseyle harika bir uyum içinde..


Nicolle Snooki Polizzi



Bu kıyafeti böyle bir vücuda giydiren ya da giyen zihniyet nasıl bir zihniyettir bilemiyorum ama bari yaptın bir hata, kombinasyonu doğru tamamla da birazcık ört hatanı.. Düz siyah bir ayakkabı dene mesela.. Çok hoş ayakkabılar ama detayları kıyafet ve aksesuarlarla çok zıt.. Yukarıda pırıl pırıl bilezik ve yüzükler, aşağıda metal detaylar..


Cher



Öncelikle çok cesur bir kıyafet seçtiği için Cher'i kutlamalıyım.. Her şey mükemmel ama tek göze batan saçları.. Çok fazlalar.. Bu kıyafetle salık saç kullanmak lazımdı, evet orada haklı, yalnız yüzü ve kıyafetin ihtişamını saçları söndürmüş..


Ve Tabii ki Lady Gaga..




Şüphesiz gecenin en çok konuşulan ismi Lady Gaga.. Lady Gaga gecede 3 değişik kıyafet giydi.. Yukarıdaki ilk kırmızı halı, pardon beyaz halı kıyafeti.. Alexander McQueen imzalı.. Sanatçı yine farkını ortaya koymuş.. Tablo tadındaki bu elbise gerçekten çok hoş.. Renkler harika.. Saçtaki aksesuar da elbiseyle çok uyumlu.. Ayakkabıları biraz garip, şekil olarak hoşuma gitmedi fakat renk itibarıyla elbiseyi tamamlıyor.. Kombindeki tek beğenmediğim şey saçlar.. Fakat onların da etten elbise için olduğunu düşünüyorum..





Ve işte gecenin en en ennn güzel elbisesi ve en en enn güzel kombini..Bütün siyahlar ve beyazlar hakkındaki söylediklerimi unutun.. Renk katılmaması gereken tek kombin.. Hem böyle bir şov gecesine uygun, hem de kusursuz bir kıyafet.. Kumaşı harika, tasarım süper, aksesuar bu kıyafeti tamamlayabilecek tek aksesuar.. Hem aldığı ödüller, hem bu kıyafet için tebrik etmek gerek..






Lady Gaga'nın son kostümü bu etten elbiseydi.. Günlerdir çok konuşulan ve konuşulmaya devam edecek olan elbise, gerçek etten.. Fakat Lady Gaga 8 ödül aldığı gecede bu elbiseyi bir mesaj vermek için giymiş: "Eğer inandığımız şeylerin arkasında durmazsak ve haklarımız için savaşmazsak, çok yakında et ve kemik parçaları ile aynı haklara sahip olacağız. Ve ben bir parça et değilim.." Yani mesajla birlikte bir kombinasyon.. Hatta sahnede "Hiç Cher'den etten çantamı tutmasını rica edeceğim aklıma gelmezdi.." demiş..

 İşte mesajın orjinali:

"Well, it is certainly no disrespect to anyone that is vegan or vegetarian. As you know, I am the most judgment-free human being on the earth. However, it has many interpretations, but for me this evening ... If we don't stand up for what we believe in and if we don't fight for our rights, pretty soon we're going to have as much rights as the meat on our own bones. And I am not a piece of meat."


Elbise Franc Fernandez imzalı.. Etler de Fernandez'in aile kasabındanmış.. Elbisenin tasarım sürecini blogunda yayınlamış.. Olan Eminem'e olmuş, koku yüzünden Gaga'nın yanında oturmak istememiş..


Biraz da beylere bakalım:

Gecede erkekler genelde siyahı tercih etmiş ve fazlasıyla rahat hatta bakkala veya alelade bir cafeye gider gibi giyinmişler.. Anlayamadığım bir şey daha.. Hava çok mu sıcaktı, çok mu soğuk? kimileri açılıp saçılmışken, kimileri ceket veya yelek üzerine mont giymişti.. En çok tercih edilen ise deri montlardı..


Joe Manganiello



Çok asi bir kıyafet olmuş.. Film setinde fazlasıyla hoş karşılanabilirdi fakat bir ödül gecesi için olmamış.. Zaman ve mekan gözetmeden eleştiri yapacağım beylere.. Deri mont renginden dolayı çok çarpıcı bir seçim olmuş. Yaka ve bel detayları da bunu perçinlemiş.. Tşörtün yakası çok geniş, "V" şeklinde veya biraz daha toparlanmış bir kesim olabilirdi..Saçlar sanki bu kıyafet için kesilmiş.. Yalnız kolye ve yüzük bakır rengi veya son iki yılın aksesuar hiti pembe altın olsa harika olurmuş.. Ayrıca bence madalyon yerine sade bir zincir seçilmeliymiş..


Ne Yo



İşte farklı bir renk.. Çok ciddi bir hava.. Gözlükler daha da ciddiyet katmış kombine.. Gömleğin yakasından pek hoşlanmadım.. Çok kapalı ve boğmuş kıyafeti.. Halbuki ten rengiyle zıt bir renk seçimi yapmış Ne Yo, çok da başarılı olmuş..


30 Seconds To Mars



İşte yine hava sıcaklığını anlayamadığım bir foto.. Biri kaşe kaban giymiş, biri ceketin üzerine deri mont, biri de yaka bağır açık, ayakta çorap yok.. Genel olarak yani böyle bir organizasyonda giyilmeseydi bu kıyafetler, gerçekten beğenirdim, fakat bir ödül gecesi için hazırlanmamalıydı bu kombinler..


Pharrel Williams



Alt kısım görünmeseydi fotoğrafta, bu yılın modası military giyilmiş ve aksesuarlarla da çok başarılı olmuş diye bir yorum yapardım.. Fakat resme her baktığımda parkta oynayan kısa pantolonlu çocuklar aklıma geliyor.. Halbuki gözlük, şapka ve madalyonlarla mont birbirleri için yaratılmış.. Altına koyu renk bir military pantolon ve postallarla harika olurdu fakat bir ödül gecesi için değil tabii ki.. 


Justin Timberlake & Jesse Esienber & Andrew Garfield



Sanırım bu gençler caddeye piyasa yapmaya gidiyorlar.. Beni en çok hayal kırıklığına uğratan ise Justin.. Tamam beylerin pek çok seçeneği yok giyim konusunda farkındayım da çok alelade kıyafetler seçmişler.. Yerine göre giyinmek diye bir şey yok.. En şıkları tabii ki Justin..


Vinny And Ronnie



Buyrun iki tane daha.. Paça kıvırma modası ben lisedeyken yani yaklaşık bir 8-10 sene önce vardı.. (buradan yaşımı hesaplamaya çalışmayın :)) Vinny terziye gitmeye üşenmiş belli ki.. Paçalarını ayakkabının üzerinde toplayarak kısaltmaya çalışmış fakat uzun paçadan daha da kötü bir görüntü elde etmiş..
Kırmızısı da göz tırmalıyor..

Hiç yorum yok: