e-posta

trendpinari@gmail.com

7 Eylül 2011 Çarşamba

Keşif: Lutfiye/Amasra

Bir önceki postumda sizlere Lutfiye'den bahsetmiştim.. Dışarıdan görünce "içeride olmalı" diyorsunuz zaten.. Yorgunluk kahvemiz için hakkımızı Lutfiye'den yana kullandık ki muhteşem bir seçim yapmışız.. Minicik bir cafe.. Ama dekorasyonu harika.. Her şey öyle yerli yerinde ki.. Sımsıcak bir mekan..


Taş ve ahşapla dekore edilmiş mekanda nefis Türk Kahvesi'nin kokusunu duymazdan gelirseniz kendinizi yurtdışında hissedebilirsiniz..


Avizeye bayıldım!


Çok küçük bir mekan olmasına rağmen harika detaylar var!


Aksesuarlar konseptle bir bütün!


Hangi koltuğa oturacağımızı şaşırdık!


Aslında soğuk bir havada kahvenizi yudumlarken, kitap okumak için de ideal..


Ürünlerin ambalajları da birer sanat eseri!


Muhteşem tatlara ve bol kaloriye hazırlıklı olun! Yalnız yerken o kadar mutlu oluyorsunuz ki, pek de öyle pıt pıt yağ, löp löp et olacağını sanmıyorum!

Neler mi var Lutfiye'de?

Mümkün olduğunca doğal olmaya çalışan ürünler.. Bartın-Amasra-Ulus bölgesinin yabani orman meyvelerinden marmelatlar, reçeller; Kızılcık, Erik Mürdüm, Kuşburnu, Böğürtlen, Dut, Çilek, Gül.. Pekmezler; Üzüm, Dut, Harnup, İncir, Elma.. Geleneksel nefis çörek helvalar; Pekmezli, Kakaolu, Fıstıklı.. Unutulmaz tatlarda lokumlar; Sakızlı, Fındıklı, Cevizli, Gül Yapraklı, Çifte Kavrulmuş.. Leziz Fındık Ezmeleri, Krokanlar, Şerbetler, Çaylar, Kallavi Türk Kahvesi, Yörenin Lezzetleriyle Dopdolu Kahvaltı, Tarih Kokan Duvarlar ve Tebessüm..


Şömineyi kim sevmez!


Şeker şeker şeker-le-me! :P


Ve kahvem geldi.. Yanında da tadımlık lokum, reçel, ezme, marmelat.. Fotoğrafı çekerken bir an önce tatmak için sabırsızlanıyorum!


Taptaze!


Amasra'ya yolunuz düşerse, kahvenizi mutlaka Lutfiye'de için.. Kolay kolay çıkamayacağınız için içeriden, bir kahve de benim için için :)) Bu arada önceki postumda da bahsetmiştim, herkesin ortak düşüncesi: "Kahvem ilk defa tam istediğim gibi geldi.."

Sevdiklerinizle de paylaşın bu lezzetleri.. Giderken bir kutu lokum götürün mesela..


Hani "Kahve=Keyif" tir ya, ve derler ki "Gönül sohbet ister kahve bahane.." İşte orası Lutfiye! Dostlarla, nice güzel günlere..

Adres: Kum Mah. Küçük Liman Cad. No:20/A Amasra/BARTIN

Tel: 0378 315 3 222

Gerçi adrese pek gerek yok, mutlaka önünden geçerken sizi içeriye çağıracaktır Lutfiye.. Ya da eminim kime sorsanız gösterirler..

Bir de çok güzel bir internet siteleri var ki en bomba haber burada: Online Sipariş verebiliyorsunuz! Ortamın sıcaklığını belki hissedemeyeceksiniz ama o muhteşem lezzetler bir tık uzağınızda!


Biraz daha bu fotoğraflara bakıp, o günle haşır neşir olmaya devam edersem dayanamayıp atlayıp gideceğim :)) Mutlu kalın!

6 yorum:

modarella dedi ki...

Peki nerde ozaman bizim bi kutu lokumumuz? :( Şaka bi yana; mekanın sıcaklığını fotoğraflardan hissedebiliyoruz. Özellikle tadımlık reçellere bayıldım.

Kuzununannesi dedi ki...

bılgılendırme ıcın tesekkurler dolu dolu amasra oldum cok yararlanacagım bu sekılde..sevgıler

Elif UYSAL dedi ki...

Harika bir mekan orası:) Ben de geçen seferki Amasra seyahatimde keşfettim orayı:)Mekanın ambiansından kutulmak zor:) Kahvenin kokusu bile bir başka değil mi?:)

Bir Alışverişkoliğin İtirafları dedi ki...

çok güzel bir mekanmış, gitmeyi ve kahve içip yanındaki tatlılardan tatamayı isterdim, önceki postunda da görüldüğü gibi Amasra cennetten bir köşeymiş, gitmek lazım..

http://bir-alisveriskoligin-itiraflari.blogspot.com/

..trend Pınar'ı.. dedi ki...

modarella; hangisini sevdiğini bilemediğimden alamadım canım :))

kokosss ;))) kelebek; kesinlikle gitmelisin tatlım ama boş bir zamanda kafa dinlemeye ;)

pride; şekerim senle bu sene hep teğet geçiyoruz zaten tatillerde :)) şöle bi blogger turu yapsak diyorum ;)

bir alışverişkoliğin itirafları; tatlım mutlaka git ve yazdıklarımı yap, inan çok hafiflemiş döneceksin ama dikkat dönüşte kirli hava fena baş ağrısı yapıyor ;)

Murat dedi ki...

Lütfiyeyi geçtiğimiz Aralık ayında ilk keşfetmiştik ama sadece önünden geçmekle yetinebilmiştik, geceydi va hava yağışlıydı, fakat dün sabah kahbvaltımızı Lütfiy'de yaptık ve hayatımın en güzel kahvaltısı diyebilirim.. böyle sıcak, içten, lezzetli bir hava tat huzur bir arada olamazdı.. Lütfiye İstanbul Fenerbahçe'de açılacakmış bir aya kadar, aynı ortam olurmu bilmem ama o lezzetli kahvaltılıklar biraz yakınımıza gelmiş olacak..