e-posta

trendpinari@gmail.com

15 Eylül 2011 Perşembe

BNG: Bozcaada Vol.1

Diğer Bozcaada postları için:

Bozcaada Vol.2
Bozcaada Vol.3

Tatile giderken yol hemencecik bitiyor değil mi? Ama bana bitmek bilmedi o yol.. Eh Kamil Koç alacağın olsun! Rahat hat diye sattığın koltukta 1 dk bile uyuyamadım ya neyse.. Güneşi Çanakkale'de karşılayıp, feribottan Bozcaadayı görünce bütün yorgunluğum uykusuzluğum geçti.. Enerji doldum bir anda.. Hemen otele koşup o muhteşem kahvaltıya yetiştiğimde benden iyisi yoktu!


Bu arada Emrah Otel'de kaldık.. Çok merkezi bir lokasyonda, tertemiz ve evinizdeymiş gibi hissediyorsunuz.. Güleryüz de cabası.. Şiddetle tavsiye ediyorum.. Kahvaltı muhteşem, rengarenk reçeller, taptaze domatesler maydonozlar, harika peynirler.. Öyle açık büfelerdeki gibi yüzlerce çeşit yok ama bence en güzeli böyle.. Az ve öz, ama lezzetli ve sağlıklı.. Biraz daha lüks odalar isterseniz bir otelleri daha var; Salih Bey Konağı, o da çok yakın her yere.. Aile işletmesi ve biz bu aileyi çok sevdik :))


Gitmeden bilgileri topladık tabi; gelincik şerbeti içilecek, domates reçeli yenecek, bademli kurabiyeler tadılacak, sarma yaprağı alınacak, damla sakızlı Türk kahvesi içilecek, damla sakızı alınacak.. Farkettiyseniz hep yemek üzerine :))



Kahvaltıdan sonra hemen Türk kahvesi için yola çıkıldı; istikamet İskele Sancak Cafe, feribotun hemen yanında..
Ben klasikçiyim sevgili okur, Türk kahvesi dediğin öyle damla sakızlı, fındıklı bilmem neli olmayacak.. Kahveler muhteşemdi.. Sonra her gün kahvelerimizi İskele'de içmeye başladık.. Çalışanlar muhteşem, çok enerjiklerdi.. Çok güldük eğlendik..


Bağbozumu Festivali için gittiğimizden çok kalabalıktı ama tabi bir metropolle asla yarışamaz ki bize baya tenha geldi.. Kimse kimseyle ilgilenmiyor, insanların yüzü gülüyor, ve size yardımcı olmak için yarışıyorlar..



Çarşı pazarı, incik boncuğu çok severiz biz bayanlar.. Hediyelikler de çok güzeldi.. Yazlık evlerin bahçeleri, balkonları ve verandaları için rengarenk aksesuarlar bulabilirsiniz.. Takıları hiç saymıyorum bile.. Organik ürünler, seramikler, reçeller.. Standlarda ne arasanız var..

Çok güzel bir antikacı keşfettik; 3Müz.. 3 Kız kardeş.. Biri abisinin koleksiyonunu satıyor ve içeride aklınıza gelmeyecek envai çeşit eski eşya var.. Satın mı alıyorsunuz dediğimde hayır bunların hepsini abim topladı denilince daha da bir hayran hayran baktık.. Eskiye değer veren insanlar onları tertemiz saklamışlar, ne kadar güzel değil mi? 3Müz'e her gün uğrayıp biraz nostalji yaşadık.. Diğer kızkardeşin de restoranı var.. Her şey organik ve katkısız paket ürünler de yapılıyor aşçıları tarafından.. Biber reçelini ilk orada gördüm mesela :)) 3. kız kardeşe de yeni bir mekan açılacakmış, sürpriz ;)


Adanın en meşhuru Bademli sakızlı kurabiyenin yeri de Çiçek Pastanesi.. Ayrıca çatlak kurabiye ve acıbademi de harika.. Akşamüstü için atıştırmalık bir şeyler alıp denize koştuk..


Ne Giydim?

Elbise: Vakko
Çanta: Bershka
Sandaletler: Sinem
Saat: cK
Gözlük: RayBan



Yıllardır deniz için Antalya'ya giden ben bu sene ilk şokumu Bodrum'un buz gibi sularında yaşadım.. Bozcaada daha da bi soğuktu.. Ama adalılara göre sıcakmış.. Antalya'da suya girerken ürpermezsiniz bile.. Tabi Ege'nin serin sularına atınca kendimi bir daha Antalya'da tatil geçirmemeye karar verdim.. Bozcaada'da da kıyıdan adım adım giremeyeceğimi anlayınca iskeleden atladım, bi dalıp çıktıktan sonra biraz güneşlenip günü denizde harcamamaya, Bozcaada sokaklarının tadını çıkarmaya karar verdim.. Küçük bir siestadan sonra etrafı dolaştık..



Bozcaada'ya gelip üzümlerin tadına bakmamak olmaz tabi..

Akşam yemeği vakti gelip çattığında restoranlarla dolu sokaklara baktık ve en çok Simyon'u beğendik.. Balıklar, mezeler, tatlılar.. Her şey çok lezzetli ve servis mükemmeldi.. Bozcaada'da herkes 7 düvelle barışık olduğundan sanki 40 yıldır orada yaşıyormuş hissine kapılıyorsunuz.. İşletmeciler, garsonlar, halk, esnaf.. Herkes o kadar sıcakkanlı ki.. Masa masa dolaşan minik orkestralarla, musiki eşliğinde çok güzel bir gece geçirdik..


Ne Giydim?

Bluz: Cherry Store
Jean Şort: LTB
Çanta: Bershka
Sandaletler: Sinem
Saat: Guess Collection
Kolye: Ayvalık
Bileklik: Sandvich/Bozcaada

Yüzümüzde gülümseme, omzumuzda yol yorgunluğuyla otelimize geçtik ve tertemiz,mis kokulu yataklarımızda uykuya çekildik..

3 yorum:

Kuzununannesi dedi ki...

harıka :)) bozcaada da yazama plajına ılk gıttıgımde sok olmustum cunku ege de bıle serın gelırken denız bana burada hıc yuzememıs soyle bır ıslanıp cıkmıstım :(( sıcagı fazla sevıyorum sanırım...tatıl postlarına bayılıyorum yaz hıc bıtmeyecekmıs gıbı:)

Bir Alışverişkoliğin İtirafları dedi ki...

Çok güzel fotolar, bn de daha 10 gun once adadaydım, hemen hemen aynı şeyleri yapmışız hatta aynı yerlerde fotolar çekilmişiz. Tekrar gidebilmke dileğyle:)

http://bir-alisveriskoligin-itiraflari.blogspot.com/

portableturkgnc dedi ki...

Çanakkalemiz ve adalarımız her 2side şahanedir güzel resimler ve yorumlar için teşekkürler :) sevgiler...